Plantem i sembrem

En aquests moments estem recolectant els enciams que vam plantar a la tardor.
Les cebes comencen a fer-se grans (ha costat!!!) i aviat les podrem collir com a ceba tendra.
També hem fet planter d'enciams "orella de burro" per tenir-ne una reserva.
Vam fer planter de porros i ja els hem plantat a l'hort, esperem que no siguin massa petits i sobrevisquin...
Als espinacs que vam plantar, els anem collint algunes fulles, i ara amb les calors s'han començat a espigar, així que els anem tallant per veure si aguanten més temps a la terra.
El cap de setmana passat vam plantar tomàquets, primentons (pebrots) rojos i verds, i maduixeres. A més, vam sembrar, directament a la terra, bajoques (mongetes) roges d'emparrar.

El que farem aquest proper cap de setmana és sembrar el panís (blat de moro). Només en  sembrarem 5 o 6, ens fa més il·lusió veure com creix que no pas menjar-lo, i a més només som dos a casa,o sigui que ja en tindrem prou. Ens han explicat com plantar-lo: en una terra ben abonada,  regar-la abundantment, ja que ha d'estar molt humida, i sembrar-lo a cops de 2 a 3 llavors separades 40cm. No s'ha de tornar a regar fins que els brots surtin. Després no hem de deixar que la terra s'assequi.
Recordeu, a més, preguntar al pagès que us ven el planter, ja que ell és qui millor us aconsellarà de què i quines varietats us van millor allà on esteu.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa