Preparem l'hort


Rec

En aquesta època del any a les hortalisses que hi ha  plantades, com poden ser enciams i cols, no els passa res si els mullem les fulles, però a partir de la primavera els poden sortir fongs i agafar malalties. És per això que amb el rec per degoteig, a més d'estalviar-nos aigua, aconseguim regar només allà on la planta ho necessita, a la terra.
Aquest  és el plànol de com quedarà el rec instal·lat:
Dissenyem l'hort:

Abans de començar a plantar hem de tenir en compte l’espai que volem utilitzar.
Nosaltres plantarem en "bancals" per aprofitar al màxim l’espai i facilitar les tasques de manteniment i reg. Hem de pensar també en la quantitat de verdures que necessitem per al nostre consum, i l'espai que necessiten les plantes per desenvolupar-se.
Un cop definit el terreny on plantar, comencem a pensar en les primeres espècies per poder planificar les rotacions i les associacions.

Aquí teniu el plànol del que serà el nostre hort:També hem pensar en quina forma de reg utilitzarem. Hem decidit utilitzar reg  per degoteig ja que es el mètode que permet estalviar mes aigua i, al posar-li programador, també estalviarem temps.


La nostra idea és fer l’hort de manera ecològica per intentar cultivar hortalisses el més sanes possible i no contaminar el terreny. Per això el farem per a consum propi, tenint en compte el nostre ritme de consum mensual. Els adobs seran ecològics o naturals, i el planter i les llavors seran de proximitat, intentant aconseguir-ne d'autòctones. També intentarem recuperar alguna espècie antiga.

En aquest temps hi ha un interès creixent en aquest tipus de cultiu, i des d'aquí us animem a buscar la informació en els diferents moviments que hi ha arreu del territori.
           
A més també heu de pensar que no només es poden cultivar les verdures si disposes de terreny. Existeixen al mercat molts recursos que us poden permetre tenir un hort a la terrassa o balcó.


Preparem la terra:

 Un cop ja tenim el disseny el que hem fet ha estat desherbar la parcel·la, manualment i amb l'ajut d'una desbrossadora. L'herba que em arrencat la deixem a la parcel·la per triturar-la amb el motocultor per tal de fer "adob verd". El següent pas es passar el motocultor per tal de trencar las crosta dura del damunt de la terra erma.
Una vegada fet això, no cal aprofundir molt, agafem cabassos de fem de cavall i l'escampem per damunt la terra. Desprès passem el motocultor diverses vegades i creuant les passades per que quedi ven mesclat la terra amb el fem.
Ens esperem una setmana abans de tornar a llaurar, aquesta vegada ja per fer el bancals i plantar.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa