25 de gen. 2011

Preparem l'hort

Abans de començar a plantar hem de tenir en compte l'espai que volem utilitzar.
Nosaltres plantarem en "bancals" per aprofitar al màxim l'espai i facilitar les tasques de manteniment i reg. Hem de pensar també en la quantitat de verdures que necessitem per al nostre consum, i l'espai que necessiten les plantes per desenvolupar-se.
Un cop definit el terreny on plantar, comencem a pensar en les primeres espècies per poder planificar les rotacions i les associacions.
Aquí teniu el plànol del que serà el nostre hort:

També hem pensar en quina forma de reg utilitzarem. Hem decidit utilitzar reg  per degoteig ja que es el mètode que permet estalviar mes aigua i, al posar-li programador, també estalviarem temps.

La nostra idea és fer l'hort de manera ecològica per intentar cultivar hortalisses el més sanes possible i no contaminar el terreny. Per això el farem per a consum propi, tenint en compte el nostre ritme de consum mensual. Els adobs seran ecològics o naturals, i el planter i les llavors seran de proximitat, intentant aconseguir-ne d'autòctones. També intentarem recuperar alguna espècie antiga.
En aquest temps hi ha un interès creixent en aquest tipus de cultiu, i des d'aquí us animem a buscar la informació en els diferents moviments que hi ha arreu del territori.

A més també heu de pensar que no només es poden cultivar les verdures si disposes de terreny. Existeixen al mercat molts recursos que us poden permetre tenir un hort a la terrassa o balcó.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa